Chinese koolstamppot

Nodig voor 4 personen:

1,5 kg aardappels
1 struik Chinese kool
3 ons biologisch gehakt
peper en zout
cajunkruiden
boter
1 ui
1 appel
sambal
handje rozijnen
1 ons oude geraspte kaas

Vet een ovenschaal in met boter en verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de aardappels met zout gaar en maak er een puree van, maak op smaak met een beetje sambal.
Snij de Chinese kool in flinterdunne reepjes, wassen en laten drogen (slacentrifuge).
Snipper de ui fijn en bak de ui met het gehakt met peper, zout en cajunkruiden naar smaak.
Rasp de appel, meng deze door de kool met de rozijnen en roer er de puree door.
Schep de helft in de ovenschaal, doe hier een laagje kaas over, vervolgens het gehaktmengsel en daar bovenop de rest van de puree.
Strooi hier weer een beetje kaas over en zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven.